Головна / Прес-центр / Новини компанії / Заява щодо висловлювань у ЗМІ про наміри придбати контрольний пакет акцій БХФЗ

Новини компанії
Заява щодо висловлювань у ЗМІ  про наміри придбати контрольний пакет акцій БХФЗ

17.02.2016

Заява щодо висловлювань у ЗМІ про наміри придбати контрольний пакет акцій БХФЗ

Заява щодо висловлювань у ЗМІ

про наміри придбати контрольний пакет акцій БХФЗ

 

Київ, 16 лютого 2016 року — ПАТ НВЦ “Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод”, проводить

активну роботу по з’ясуванню ситуації навколо дозволу Антимонопольного комітету України від 22 грудня 2015 р. № 23-р наданого ПрАТ “Фармацевтична Фірма “Дарниця” на придбання контрольного пакету акцій ПАТ НВЦ “Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод” та висловлювань представника “Фармацевтичної фірми “Дарниця” у ЗМІ стосовно наміру “Дарниці” придбати контрольний пакет БХФЗ. Стосовно цього БХФЗ вважає за необхідне зробити наступні роз’яснення.

 

Жодних переговорів з “Фармацевтичною фірмою “Дарниця” щодо продажу контрольного пакету акцій ПАТ НВЦ “Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод” наразі не ведеться.

 

Відразу після публікацій у ЗМІ керівництво БХФЗ провело ряд консультацій із трудовим колективом, а також із більшістю акціонерів підприємства. За результатами цих консультацій акціонери та керівництво БХФЗ вирішили залучити провідну міжнародну аудиторську фірму з великої четвірки, а також провідну міжнародну юридичну фірму для надання акціонерам БХФЗ рекомендацій щодо визначення справедливої вартості акцій ПАТ НВЦ “Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод” та отримання рекомендацій щодо убезпечення БХФЗ від можливих недружніх дій з боку конкурента - ПрАТ “Фармацевтична фірма “Дарниця”Фахівці з оцінки активів міжнародної аудиторської фірми розпочали процес визначення справедливої вартості акцій підприємства.

 

Будь-які подальші кроки керівництво БХФЗ буде здійснювати спираючись на висновки та рекомендації юридичної та аудиторської фірм в інтересах усіх акціонерів і співробітників підприємства та виключно в рамках чинного законодавства України.

 

“Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод має репутацію надійного партнера, соціально-відповідального роботодавця та виробника високоякісної фармацевтичної продукції. Ми маємо прозорі відносини з представниками трудового колективу, багато з яких є акціонерами підприємства”, — підкреслює генеральний директор БХФЗ Людмила Безпалько. “Ми залишаємося відкриті до діалогу із стратегічними інвесторами, які готові представити план довгострокового розвитку підприємства, а також вивести його інноваційні препарати на зовнішні ринки”.

 

Про БХФЗ

 

ПАТ НВЦ Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод” – інноваційне фармацевтичне підприємство європейського рівня, яке успішно поєднує науковий потенціал і високотехнологічне сучасне виробництво в єдиному ефективному комплексі; виробляє продукцію за світовими стандартами якості; є надійним партнером, який чітко виконує свої зобов'язання і діє за принципами взаємовигідного співробітництва. БХФЗ – перше в Україні фармацевтичне підприємство, що повністю впровадило європейські та міжнародні стандарти у сфері якості (GMP, ISO 9001), дистрибуції (GDP), екологічного менеджменту (ISO 14001), енергоменеджменту (ISO 50001), охорони здоров’я та безпеки праці персоналу (OHSAS 18001), а також соціальної відповідальності (SA 8000).

 

Підприємство має збалансований продуктовий портфель: лікарські засоби (більше 100 найменувань), препарати для ветеринарної медицини, дієтичні/харчові добавки (БАДи), дезінфікуючи засоби; займає одне з провідних місць за обсягами виробництва та реалізації готових лікарських засобів серед українських виробників; виготовляє продукцію різних цінових груп та є соціально-орієнтованим.

 

Детальна інформація на сайті підприємства: http://bcpp.com.ua.