Головна / Прес-центр / Новини компанії / «Дарниця» втретє безрезультатно намагалася скликати позачергові загальні збори акціонерів «Борщагівського ХФЗ»

Новини компанії
«Дарниця» втретє безрезультатно намагалася скликати позачергові загальні збори акціонерів «Борщагівського ХФЗ»

03.11.2016

«Дарниця» втретє безрезультатно намагалася скликати позачергові загальні збори акціонерів «Борщагівського ХФЗ»

Позачергові загальні збори акціонерів ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ), заплановані на 2 листопада 2016 року, не відбулися у зв’язку з відсутністю кворуму. Для участі у зборах зареєструвалися 28 акціонерів та їх представників, 14 з яких – представники ПрАТ ФФ «Дарниця» («Дарниця»), яке володіє 30,54% акцій БХФЗ.

«Під час реєстрації учасників були дотримані права акціонерів і вимоги, передбачені законодавством України і положеннями статуту Товариства, – зазначив Олег Голобородько, секретар Наглядової ради БХФЗ. – Контроль над процесом реєстрації здійснювали представники Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку та представники акціонера-власника більше 10% акцій Товариства – «Дарниці». Необхідний для проведення зборів кворум у 50% голосуючих акцій був відсутній».

 

«Дарниця» втретє за останні три місяці ініціює скликання позачергових загальних зборів акціонерів БХФЗ. На вимогу «Дарниці» до порядку денного були включені питання про дострокове відкликання та переобрання всіх членів Наглядової ради БХФЗ, а також про оцінку роботи Генерального директора БХФЗ. Разом із тим, до порядку денного було внесено також пропозицію інших акціонерів БХФЗ про визнання дій «Дарниці» протиправними та антиконкурентними.

2 листопада 2016 року акціонери, які прийшли на збори, повідомили, що до них продовжують надходити дзвінки з пропозицією викупити частку акцій БХФЗ від третіх осіб, які нібито діють в інтересах «Дарниці». Під час реєстрації та після того, як кворум не був зібраний, представники «Дарниці» намагалися чинити тиск на посадових осіб БХФЗ.

«Нам прикро, що тим небагатьом нашим акціонерам, які все ж таки прийшли на збори, довелося стати свідками безпрецедентного тиску з боку окремих представників «Дарниці» на 70-річного Голову Наглядової ради БХФЗ Миколу Безпалька, який перервав свою відпустку, щоб провести збори акціонерів, – додає Олег Голобородько.Звичайно, люди, які разом із Миколою Андрійовичем протягом десятків років розбудовували підприємство та віддавали всі сили для розвитку компанії та фармацевтичної галузі країни в цілому, категорично засуджують таку нетактовну поведінку представників акціонера. А керівництву БХФЗ, замість того, щоб зосередитися на безпосередніх своїх обов’язках щодо реалізації планів виробництва і продажу, підготовки до випуску нових видів продукції, доводиться витрачати час на реагування та обробку численних запитів від «Дарниці», у тому числі організовувати вже втретє весь процес скликання позачергових загальних зборів акціонерів».

Про ПАТ «НВЦ «Борщагівський ХФЗ»

Перше в Україні фармацевтичне підприємство, що повністю впровадило європейські та міжнародні стандарти у сфері якості (GMP, ISO 9001), дистрибуції (GDP), екологічного менеджменту (ISO 14001), енергоменеджменту (ISO 50001), охорони здоров’я та безпеки праці персоналу (OHSAS 18001), а також соціальної відповідальності (SA 8000).

Входить у двадцятку найбільших фармвиробників України. На підприємстві працюють 813 працівників, з них 76 зайняті науково-дослідною діяльністю. Річна виробнича потужність усіх 5 основних цехів, кожен з яких повністю відповідає GMP стандартам, складає 1,7 млрд таблеток і капсул, 64 млн флаконів стерильних і нестерильних антибіотиків та сиропів, 5 млн туб.

Виробничі лінії укомплектовані інноваційним високотехнологічним обладнанням провідних європейських компаній. З 2015 року підприємство поставило завдання значно знизити обсяги споживання природного газу для основного виробництва і перейти на використання альтернативних джерел енергії.

 

 

За коментарями просимо звертатися:

Євген Нестеренко

Прес-служба «Борщагівського ХФЗ»

Моб: +380-96-251-4576

Пошта: e.nesterenko@newsfront.com.ua