Головна / Прес-центр / Новини компанії / ЗА 15 РОКІВ БХФЗ РЕАЛІЗУВАВ МАЙЖЕ 17,4 МЛН ФЛАКОНІВ ПРЕПАРАТУ «КОРВІТИН»

Новини компанії
ЗА 15 РОКІВ БХФЗ РЕАЛІЗУВАВ МАЙЖЕ 17,4 МЛН ФЛАКОНІВ ПРЕПАРАТУ «КОРВІТИН»

30.05.2019

ЗА 15 РОКІВ БХФЗ РЕАЛІЗУВАВ МАЙЖЕ 17,4 МЛН ФЛАКОНІВ ПРЕПАРАТУ «КОРВІТИН»

15 років тому БХФЗ запустив одну з перших розробок підприємства – оригінальний препарат «Корвітин».

Створення препарату почалось наприкінці ХХ століття. Над його розробкою працювала велика команда спеціалістів: вчені Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця, Інституту фармакології та токсикології НАМН, Київської медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика та фахівці заводу. Після тривалих та ретельних доклінічних та клінічних досліджень було підтверджено безпечність та ефективність застосування лікарського засобу.

У 2003 році препарат вперше зареєстрували в Україні на підставі повного пакету документів з питань якості, безпеки та ефективності, і вже наступного року почалось його промислове виробництво.

«Корвітин» досі є одним із лідерів у лікуванні серцево-судинних захворювань (ССЗ) і користується постійно зростаючим попитом. За цей період було реалізовано майже 17,4 млн флаконів лікарського засобу.

«Загалом наш науково-дослідний центр вже понад 20 років працює над розробкою оригінальних препаратів, завдяки яким було врятовано життя тисяч пацієнтів в Україні та за кордоном. Наразі у розробці знаходиться ще 18 нових препаратів, у тому числі для використання в кардіології, адже ССЗ і досі залишаються однією з головних причин смертності населення України. Ми сподіваємось, що розробка якісних та ефективних ліків допоможе українцям зберегти серце здоровим, а в комплексі з невідкладною допомогою та профілактичними кроками знизить загальний рівень смертності від ССЗ», - коментує Юлія Здаревська, генеральний директор БХФЗ.