Головна / Прес-центр / Новини компанії / БХФЗ попередив АМКУ про загрозу монополізації

Новини компанії
БХФЗ попередив АМКУ про загрозу монополізації

17.02.2017

БХФЗ попередив АМКУ про загрозу монополізації

ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ) надав на вимогу Антимонопольного комітету України (АМКУ) пакет розрахунків та аналітичних даних, які свідчать про існування загрози монополізації на фармацевтичному ринку України.

Такий сценарій можливий, якщо припустити, що ПрАТ ФФ «Дарниця» («Дарниця») зможе отримати більше 50% акцій БХФЗ. Якщо таке гіпотетично станеться, це може означати концентрацію «Дарниці» на ринках лікарських засобів, які виробляються як БХФЗ, так і «Дарницею». Це стосується зокрема протимікробних та протизапальних ліків, антибіотиків, засобів, що впливають на серцево-судинну систему, на травну систему і метаболізм та ряду інших лікарських засобів.

Це вже друга спроба «Дарниці» отримати дозвіл АМКУ на придбання більше 50% акцій БХФЗ. Попереднім, який втратив чинність у січні цього року, «Дарниця» не скористалися, не придбавши за весь час навіть 1% акцій. У 2016 році частка «Дарниці» у статутному капіталі БХФЗ збільшилася з 29,95% лише до 30,54%.