Home / Media Centre / Company News / БХФЗ взяв участь у 10-му міжнародному марафоні Wizz Air Kyiv City Marathon

Company News
БХФЗ взяв участь у 10-му міжнародному марафоні Wizz Air Kyiv City Marathon

18.10.2019

БХФЗ взяв участь у 10-му міжнародному марафоні Wizz Air Kyiv City Marathon

У Києві 5-6 жовтня пройшов ювілейний 10-ий міжнародний Wizz Air Kyiv City Marathon, який став наймасштабнішою подією у біговій історії України.

Участь у марафоні взяли 17000 бігунів. Спеціально для цієї події до Києва приїхало 917 гостей з 61 країни світу. Найбільша кількість гостей була із Білорусі (110), Польщі (100), Німеччини (90), США (81), Великої Британії (59) та багатьох інших країн. Серед них близько 9000 киян та понад 7000 з інших міст України.

Від БХФЗ на марафоні було 17 учасників. Головним ініціатором виступив Руденко Яків Юрійович, який здолав найбільшу дистанцію у 42 кілометри. Варто зауважити, що вона йому далась нелегко, адже на половині шляху ногу звела судома, проте він не здався і продовжив марафон, після того, як лікарі надали допомогу.

Яків Юрійович Руденко, прокоментував участь БХФЗ у Wizz Air Kyiv City Marathon:

 «Бігом я займаюсь протягом п’яти місяців, але до цього з 18 до 42 років ніколи не бігав. Ми живемо в офісах, наші м’язи атрофуються, з’являється зайва вага, хочеш пробігтись, а тіло каже: «ні, я вже звикло жити, як живу». Постійно знаходимось у замкнутому колі з дня у день, з року в рік, і це продовжується. Важливо зробити над собою зусилля, перезавантажити себе. Зміни не відбудуться, якщо нічого не робити, спочатку починаєш із себе, а тоді вже змінюється навколишній світ. Я відчув фразу «спорт-наркотик», встаю зранку, пробігаю 8 кілометрів та отримую від цього задоволення.

Одного разу, я прокинувся з новою мрією: взяти участь у Wizz Air Kyiv City Marathon і не на будь-якій дистанції, а на максимальній -  у 42 кілометри. Хтось вважав, що це безглуздо і у мене нічого не вийде, але водночас отримав багато слів підтримки від інших людей, які не сумнівались, що я в змозі це зробити. Пізніше на мою ідею відгукнулось ще 16 працівників  БХФЗ. Був проведений інструктаж по всіх нюансах, що потрібні для успішного подолання забігу: як правильно бігти, які кросівки обрати, як уникнути травм та інше. Усі успішно справились, подолали обрані дистанції до кінця та отримали медалі.

Для нас важливо було виступити саме від імені БХФЗ, адже люди доволі часто соромляться місця своєї робити, розглядають його в якості інструменту, завдяки якому отримують кошти на життя. Ми хотіли показати, що вважаємо інакше і пишаємося сучасним підприємством, на якому працюємо. Усі з різних відділів, але із загальною метою. Тому, як єдиний колектив, були об’єднані під прапорами БХФЗ.

Дехто біг перший раз у житті, вони побачили цей рух, і тепер їх світогляд змінено. Тепер ходимо посміхаємось, тиснемо руку, дякуємо один одному. З’явились мрії пробігти інші марафони. Дружина головного енергетика пробігла вперше 3 км, а тепер зі своїми доньками майже кожен день виходять на пробіжку.

Заняття спортом призводить до покращення нашого життя і збільшення його тривалості. Зараз молодь, коли говорить «вийдемо пограємось», то має на увазі — погратись за комп’ютером. Спорт відходить на другий план, але фізичне здоров’я нації лежить на відповідальності кожного. Ми вирішили показати, що готові робити щось вже зараз»

 

Учасники отримали можливість насолодитись красотами столиці України, адже маршрут проходив через наймальовничіші об’єкти Києва:  Золоті Ворота, Національну Оперу України, НСК Олімпійський, Києво-Печерську Лавру та три мости (Патона, Пішохідний та Північний).

Для безпеки на ділянках, по яких проходив забіг, було залучено 265 патрульних, які обмежували рух автотранспорту на маршрутах, що долали бігуни. Також було задіяно 29 карет швидкої допомоги, 14 екіпажів MotoHelp, 68 представників Червоного Хреста та Мальтійської служби допомоги.

У рамках ювілейного 10-го Wizz Air Kyiv City Marathon були проведені забіги на дистанції для бігунів різного рівня підготовки: від 3 до 42 км. Вперше були проведені прогулянки з собаками Dog Chow Walk 3 км та пробіжка з собаками Dog Chow Run 5 км. 30 благодійних фондів збирали кошти для різних соціальних проектів.

Чотири дистанції були присвячені благодійності:

1)    Avon Pink Run 3 км - 50% коштів будуть витрачені на купівлю мамографа для однієї з регіональних лікарень;

2)    Rexona Mini Marathon 4,2 км – збирали кошти для онкохворих дітей;

3)    Dog Chow Walk та Dog Chow Run - кошти на вакцинацію собак у притулках Київської області.

У марафоні взяли участь 17000 абсолютно різних людей: телеведучі, менеджери, генеральні директори, лікарі, вчителі, студенти. Усі вони відмінні один від одного, починаючи від професії та закінчуючи фізичною формою і віком. Найстаршому учасникові – 79 років, а наймолодшому лише декілька місяців. Чому ж така величезна кількість людей зібралась разом, щоб випробувати своє здоров’я?  Насправді, відповідь проста: біг – найдоступніший, найефективніший і найпростіший вид спорту. Вам непотрібне дороге екіпірування або спеціальні навички, як у більшості інших видів спорту.

Переважно у сучасному ритмі життя, коли є робота і сім’я, просто не залишається часу ходити на виснажливі тренування, що проходять за чітким графіком, під який ще потрібно підлаштовуватись. Тому, якщо хочеться бути здоровим і перебувати у хорошій формі, але різні причини не дозволяють займатись іншими видами спорту, вибір стає очевидним – біг. Ним займатись можна коли завгодно і де завгодно.

Учасники зібрались разом на Wizz Air Kyiv City Marathon, щоб в першу чергу кинути виклик собі та перевірити власні можливості. А по-друге - скинути напругу від виснажливості повсякденного життя.  

Марафон запам’ятався і своїми героями, такими як Федір Теклюк, що став  першою дитиною з діагнозом ДЦП, який подолав півмарафонську дистанцію у 21 кілометр. Федір не може ходити сам, а тому знаходився у візочку, який усю дистанцію штовхала Марина Саєнко. Коли маршрут підіймався у гору, штовхати візок допомагали інші бігуни. Марина та Федір подолали шлях за 2 години і 19 хвилин.

На Wizz Air Kyiv City Marathon атмосфера була неймовірно дружньою. Досвідчені марафонці прямо під час пробіжки давали поради аматорам, щоб ті змогли добратись до фінішу: як правильно дихати, який тримати темп. Вагому роль мали вболівальники, що підтримували абсолютно кожного, простягали руки зі словами «дай п’ять -  підзарядись енергією», постійно викрикуючи «ти зможеш!».