Головна / Прес-центр / Новини компанії / БХФЗ впроваджує енергоефективні рішення

Новини компанії
БХФЗ впроваджує енергоефективні рішення

27.02.2019

БХФЗ впроваджує енергоефективні рішення

ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» продовжує впроваджувати енергоефективні рішення.

Підприємство почало використовувати котли на пелетах з деревини 1 жовтня 2017 року і відтоді щодня економить близько 5 тис. м³ газу.  У 2018 році БХФЗ вдалось замістити до 40 % природного газу альтернативним паливом.

«Безумовно, головна перевага пелет – це їх безпечність та екологічна чистота, – говорить Олександр Маринін, директор з виробництва та реконструкції БХФЗ. – Крім того, з економічної точки зору, використання пелет забезпечує нам енергетичну незалежність від постачальників-монополістів енергоресурсів, адже ми працюємо з місцевими підприємствами».

Загалом за 2018 рік підприємство використало 940 т пелет та замістило 470 тис. м³ газу. Економія склала 1 млн 789 тис. грн.

Наступним запланованим кроком є встановлення компресорного обладнання з рекуперацією теплової енергії. Пристрій дозволить використовувати виділене при стисненні повітря тепло для потреб опалення.