Головна / Прес-центр / Новини компанії / Акціонерів Борщагівського ХФЗ намагаються позбавити акцій злочинним шляхом

Новини компанії

26.07.2017

Акціонерів Борщагівського ХФЗ намагаються позбавити акцій злочинним шляхом

ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ) виявило шахрайське угруповання, яке через підробні документи і сумнівні позови в судах намагається заволодіти акціями одного з найбільших фармвиробників України. Адвокати вже подали заяву в поліцію в інтересах акціонера-пенсіонера, якого незаконно позбавили 8 акцій.

 

Крім того, юристи БХФЗ зафіксували декілька безпідставних позовів, поданих до судів у Києві та на сході України від невідомих осіб. Суди Луганської області поки залишили без розгляду позови від невідомої особи до акціонерів БХФЗ - БЕЛДОР Груп та ЛЕНІК Груп про стягнення боргу та зобов’язання вчинити дії (справи №№431/509/17-ц, 431/555/17). Проте в ухвалах зазначено, що позивачі можуть повторно звернутися до суду, якщо виправлять недоліки у подачі позовів.

У липні вже господарський суд м.Києва повернув дві подібні позовні заяви від ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» до акціонерів БХФЗ (справи №№910/11222/17, 910/11224/17).

 

Наразі адвокати БХФЗ готують відповідні адвокатські запити і заяву про кримінальне провадження по виявлених фактах спроб чи намірів заволодіння акціями.

 

«Ми готові захищати інтереси акціонерів, -­ зазначає Олег Голобородько, член Наглядової ради, - та просимо всіх акціонерів одразу попереджати адміністрацію підприємства про будь-які спроби сторонніх осіб отримати персональні дані чи інші підозрілі дії. Особи, що незаконним шляхом дізналися імена, прізвища, домашні адреси і телефонні номери акціонерів, тероризували їх та їхні сім’ї, вилучили акції у акціонера-пенсіонера, повинні відповісти перед законом за свої злочинні дії».

 

У червні цього року «Дарниця» повторно отримала дозвіл АМКУ на придбання більше 50% акцій БХФЗ. У 2016 році «Дарниця» не скористалася попереднім дозволом АМКУ, придбавши лише декілька десятків акцій та збільшивши свою частку у статутному капіталі БХФЗ менш ніж на 1% - з 29,95% до 30,54%.

 

«Досить дивною є позиція АМКУ, який після тривалого розгляду не помітив антиконкурентних ризиків і надав «Дарниці» дозвіл на придбання більше 50% акцій БХФЗ. -­ підкреслив Олег Голобородько. Крім того, незважаючи на шалений тиск на міноритарних акціонерів, за два роки «Дарниці» вдалося додатково придбати лише 85 акцій БХФЗ, тобто менш як 1%. Ми вбачаємо, що «Дарниця» намагається у будь-який спосіб отримати контроль над нашим підприємством, у тому числі використовуючи рішення АМКУ та сумнівні позови до акціонерів БХФЗ, і просимо звернути на це увагу правоохоронних органів.»