Home / Media Centre / Company News / БХФЗ забезпечить потреби МОЗ у протитуберкульозних препаратах

Company News

08.06.2017

БХФЗ забезпечить потреби МОЗ у протитуберкульозних препаратах

ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ) переміг у тендері Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) через Програму розвитку ООН в Україні на постачання двох протитуберкульозних препаратів – «Рифампіцин» та «Етамбутол» – на загальну суму 3,6 млн грн. Відповідно до контракту БХФЗ повинен передати потрібні лікарські засоби не пізніше липня цього року.

 

За даними МОЗ, туберкульоз є одним з найпоширеніших інфекційних захворювань в Україні. Щороку ця хвороба вражає близько 30 000 українців. Якщо її не лікувати, вона може бути смертельною.

 

У тендері на постачання протитуберкульозних лікарських засобів взяли участь українські та зарубіжні фармацевтичні компанії. БХФЗ запропонував препарати за найкращим співвідношенням «ціна-якість».

 

«Ми плануємо поставити українцям всі препарати для лікування туберкульозу в рамках тендеру навіть раніше зазначеного терміну, а саме у червні, – пояснює Євген Сова, комерційний директор БХФЗ, – Ми переконуємося у тому, що механізм проведення тендеру через міжнародні організації працює. Будь-який фармацевтичний виробник, який спроможний надати якісну продукція за доступною ціною, має шанс на перемогу».

 

БХФЗ і раніше підтримував українців у боротьбі з туберкульозом. Так, навесні 2016 року БХФЗ відгукнувся на заклик пацієнтів, які потребували невідкладної допомоги через затримку у поставках ліків від минулого переможця тендеру (індійської компанії «Macleods Pharmaceuticals»), надати у якості благодійної допомоги протитуберкульозний препарат «Рифампіцин».