Home / Media Centre / Company News / БХФЗ взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції «PLANTA+. ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»,

Company News
БХФЗ взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції  «PLANTA+. ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»,

06.03.2020

БХФЗ взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції «PLANTA+. ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»,

БХФЗ взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції  «PLANTA+. ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ», присвяченої пам’яті доктора хімічних наук, професора Ніни Павлівни Максютіної (до 95-річчя від дня народження).

Дата проведення: 20-21 лютого 2020 року

Місце проведення : Національний медичний університет імені О.О.Богомольця (кафедра фармакогнозії та ботаніки), м. Київ, вул.Пушкінська,22.

Форми участі у конференції:

·         усна доповідь;

·         стендова доповідь;

·         заочна участь (лише публікація матеріалів);

·         участь у конференції без доповіді.

ОСНОВНІ ПИТАННЯ РОЗГЛЯНУТІ НА КОНФЕРЕНЦІЇ:

·         технології та аналіз лікарських засобів рослинного походження, дієтичних добавок, лікувально-профілактичних та косметичних засобів;

·         проблеми розробки і впровадження системи профілактично-оздоровчого харчування українців;

·         фармакологічні дослідження з питань безпечності та застосування у клінічній практиці лікарських засобів рослинного походження.

Основною метою конференції було вшанування пам’яті видатного вченого та обміну досвідом між науковцями, виробниками фармацевтичної, біологічної, медичної та інших галузей в Україні та за її межами. Урочисте відкриття відбулося 20.02.2020 р. Своїми спогадами поділились колеги, учні та друзі професора Максютіної. Фізично її немає, але в серцях близьких людей зберігається пам'ять про великого вченого і порядну людину, що відкривала нам нові, раніше небачені горизонти.

Ніна Павлівна Максютіна - видатний український фітохімік та фармакогност, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат премії Всесоюзного товариства винахідників та раціоналізаторів серед жінок, доктор хімічних наук, професор. Автор понад 360 наукових робіт, з них — 8 монографій, 35 патентів і авторських свідоцтв на винаходи. За 64 роки наукової та педагогічної діяльності нею створена школа фітохіміків і фармакогністів. Під її керівництвом захищено 5 докторських і 19 кандидатських дисертацій.

Лікарські та лікувально-профілактичні засоби, розроблені Н.П. Максютіною та співавторами, неодноразово були представлені на Міжнародних та Всесоюзних виставках та відзначались нагородами. Значну частину свого життя і знань Ніна Павлівна присвятила розвитку вітчизняної науки.

Створення оригінального препарату «Корвітин» - виробництва БХФЗ, було б неможливим без участі видатного науковця. Наприкінці ХХ століття, група вчених на чолі з Ніною Павлівною звернулась за допомогою спеціалістів підприємства ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ», щоб зацікавити у спільній розробці нового препарату. Тривала та самовіддана співпраця вчених, а також фахівців заводу під керівництвом Анатолія Севастяновича Шаламая, завершилась виготовленням ефективного і безпечного лікарського засобу – «Корвітин». У 2003 році препарат вперше зареєстрували в Україні, а уже наступного року почалось його промислове виробництво. Сьогодні "Корвітин" залишається одним з лідерів в лікуванні серцево-судинних захворювань і користується постійно зростаючим попитом. За 16 років реалізовано майже 19 млн. флаконів препарату.

В рамках заходу «PLANTA+» було представлено дві доповіді присвячених лікарському препарату «Корвітин» :

1.    Професор Пархоменко Олександр Миколайович : «Розробка та впровадження водорозчинної форми кварцетину «Корвітину» як приклад успішної реалізації концепції трансляційної медицини»

 

2.    Професор Досенко Віктор Євгенович: «Корвітин – найуспішніший український препарат»