Главная / Пресс-центр / Новости компании / Официальное обращение компании

Новости компании

25.03.2016

Официальное обращение компании

Офіційне звернення компанії

ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ), українське фармацевтичне підприємство європейського рівня та провідна компанія у лікуванні серцево-судинних захворювань в Україні, повідомляє про появу сьогодні офіційного запиту від Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України на адресу низки провідних медичних закладів країни. Головне управління просить у стислі терміни надати інформацію щодо проведення клінічного дослідження ефективності та безпечності препарату «Корвітин» виробництва БХФЗ у лікуванні пацієнтів з гострим інфарктом міокарду. Дане дослідження виконується з дотримуванням Наказу МОЗ України «Про затвердження «Порядку проведення клінічних випробувань лікарських засобів та експертизи матеріалів клінічних випробувань», вимог Належної клінічної практики (GCP ICH), етичних принципів Гельсінської Декларації під час проведення клінічних досліджень. Розкриття інформації щодо матеріалів клінічних досліджень, як вимагається в запитах СБУ, призведе до порушення конфіденційності документів, які дозволяють  встановити особистість пацієнтів, а також їхнього права на недоторканість приватного життя та інформації про стан їхнього здоров'я.

Викликає подив той факт, що у період проведення АТО та за умов складної ситуації в Україні, контррозвідка СБУ цікавиться провідним препаратом, який виробляється в Україні та вже не перший рік допомагає українським пацієнтам з інфарктом, інсультом та іншими захворюваннями серцево-судинної системи. Керівництво БХФЗ сподівається, що в умовах активізації дій конкурента, який повідомив про наміри отримати контроль над заводом, працівники СБУ не стануть інструментом у боротьбі однієї компанії за монополію на фармацевтичному ринку країни.

«Корвітин» – це унікальний препарат, який був розроблений в Україні за участі фахівців Київської медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика МОЗ України, Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця НАН, Інституту фармакології та токсикології АМН України. «Корвітин» підтвердив свою ефективність у лікуванні гострого інфаркту міокарда під час клінічних випробувань на базі Інституту кардіології ім. М.Д. Стражеска АМН України. Після тривалого клінічного дослідження підтверджено ефективність застосування «Корвітину» для лікування гострого ішемічного інсульту, а також на стадії реабілітації після гострої фази цього захворювання, яке проявляється у відновленні та стабілізації когнітивних порушень кори головного мозку.

На даний час в Україні провідними спеціалізованими клінічними установами продовжуються поглиблені багатоцентрові клінічні дослідження «Корвітину» з метою виявлення більш важливих терапевтичних можливостей цього лікарського засобу (до якого виявила незрозумілий інтерес контррозвідка СБУ).

Крім того, БХФЗ не залишається в стороні від проблем країни, в якій він працює, допомагаючи бійцям АТО та надаючи людям у прифронтовій зоні якісну медичну допомогу. У 2015 році БХФЗ через БФ «Фармацевтичний» та інші доброчинні організації передало для лікування поранених та постраждалих в зоні АТО лікарських засобів на суму понад 1, 3 млн гривень.