Главная / Пресс-центр / Новости компании / Наблюдательный совет Борщаговского химико-фармацевтического завода не рекомендует акционерам принимать предложение Фармацевтической фирмы «Дарница»

Новости компании
Наблюдательный совет Борщаговского химико-фармацевтического завода не рекомендует акционерам принимать предложение Фармацевтической фирмы «Дарница»

16.06.2016

Наблюдательный совет Борщаговского химико-фармацевтического завода не рекомендует акционерам принимать предложение Фармацевтической фирмы «Дарница»

16 червня 2016 року – Наглядова рада ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (далі – БХФЗ) разом із юридичним і фінансовим радниками БХФЗ вивчили публічну безвідкличну пропозицію Фармацевтичної фірми «Дарниця» акціонерам БХФЗ про намір придбати 25% акцій БХФЗ. Діючи відповідно до Статуту БХФЗ і чинного законодавства та з метою захисту інтересів акціонерів, Наглядова рада  одноголосно  вирішила рекомендувати акціонерам БХФЗ не приймати зазначену пропозицію з огляду на те, що вона значно недооцінює справедливу вартість компанії.

«Ми розглядаємо такі пропозиції комплексно, враховуючи як інтереси сотні акціонерів підприємства, так і наших працівників, медичної спільноти і громадськості, – заявив Микола Безпалько, голова Наглядової ради БХФЗ. – Ми поважаємо «Дарницю», яка так само, як і ми, пройшла довгий шлях, щоб стати сучасним європейським виробником зі стандартами GMP. Проте, нас здивувала ця пропозиція з фінансової точки зору. Вона недооцінює обидві компанії і не дає впевненості, в першу чергу, акціонерам, які віддали десятки років життя БХФЗ, у подальшій ефективній стратегії розвитку підприємства».

Наглядова рада БХФЗ готова розглянути пропозиції від інвесторів, які будуть базуватися на справедливій оцінці компанії та враховуватимуть інтереси всіх акціонерів БХФЗ. Варто зазначити, що це не перша спроба Фармацевтичної фірми «Дарниця» придбати акції БХФЗ. Раніше «Дарниця» вже зверталася приватно до окремих акціонерів БХФЗ із  пропозиціями щодо купівлі належних їм акцій БХФЗ за вищою, ніж пропонується зараз, ціною. Тоді «Дарниці» було також відмовлено, зважаючи на низьку  ціну.

Зазначимо, що за чотири роки БХФЗ вдвічі збільшив чистий дохід, який у 2015 році досяг 967,4 млн грн. Чистий прибуток компанії за минулий рік зріс більше ніж на третину та склав 59,3 млн грн. У планах керівництва збільшити інвестиції у розвиток підприємства до 170,6 млн грн у 2018 році.

Радником БХФЗ із фінансових питань виступає інвестиційна компанія Eavex Capital, юридичну підтримку надає міжнародна фірма Baker & McKenzie.

Про ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ»

Перше в Україні фармацевтичне підприємство, що повністю впровадило європейські та міжнародні стандарти у сфері якості (GMP, ISO 9001), дистрибуції (GDP), екологічного менеджменту (ISO 14001), енергоменеджменту (ISO 50001), охорони здоров’я та безпеки праці персоналу (OHSAS 18001), а також соціальної відповідальності (SA 8000).

Входить у двадцятку найбільших фармвиробників України. На підприємстві працюють 813 працівників, з них 76 зайняті науково-дослідною діяльністю. Річна виробнича потужність усіх 5 основних цехів, кожен з яких повністю відповідає GMP стандартам, складає 1,7 млрд таблеток і капсул, 64 млн флаконів стерильних і нестерильних антибіотиків та сиропів, 5 млн туб.

Виробничі лінії укомплектовані інноваційним високотехнологічним обладнанням провідних європейських компаній. З 2015 року підприємство поставило завдання значно знизити обсяги споживання природного газу для основного виробництва і перейти на використання альтернативних джерел енергії.