Главная / Пресс-центр / Новости компании / Підтримка імунної системи: на які нутрієнти варто звернути увагу?

Новости компании
Підтримка імунної системи: на які нутрієнти варто звернути увагу?

17.01.2022

Підтримка імунної системи: на які нутрієнти варто звернути увагу?

Несприятливі погодні умови, переохолодження, короткий світловий день, сезонний авітаміноз, стреси на роботі — справжнє випробування на міцність для імунної системи. У зимовий період ми спостерігаємо за значним поширенням гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ), включаючи COVID-19. Зважаючи на це, зрозуміло, чому саме зараз актуальності набувають заходи, спрямовані на підтримку імунітету. Безумовно, перш за все це стосується дотримання здорового способу життя, одним із важливих компонентів якого є збалансоване харчування. Однак багато людей недоотримують ті чи інші вітаміни чи мінерали з їжею, мають проблеми із засвоєнням корисних речовин у шлунково-кишковому тракті або ослаблений імунітет через хронічні захворювання, напружений графік роботи (Calder P.C., 2021). Враховуючи це, постає питання доцільності використання додаткових джерел нутрієнтів з метою укріплення імунної системи.

Загальновідомо, що дефіцити певних мікронутрієнтів, особ­ливо поєднання їх дефіциту, є однією з найпоширеніших причин дисфункції імунної системи. Тож продукти на основі життєво важливих мікронутрієнтів є важливою опцією при лікуванні та профілактиці ГРВІ (Громова О.А. и соавт., 2017).

Зокрема, значну увагу привертає використання таких компонентів, як цинк, вітамін С, вітамін D3 та кверцетин. Показовим є включення цих засобів до протоколу з профілактики та раннього амбулаторного лікування COVID-19 «I-MASK Prophylaxis and Early Treatment», розробленого Передовим альянсом з екстреної терапії COVID-19 (Front Line Covid-19 Critical Care Alliance — FLCCC), США. У даному протоколі вони включені у якості підтримувальної терапії для зміцнення імунітету. На фармацевтичному ринку України продукт з таким складом випускає ПАТ «НВЦ «Борщагівський ХФЗ». Мова йде про дієтичну добавку КвертинІмуно, 1 капсула якої містить: кверцетин — 250 мг, вітамін С — 100 мг, вітамін D3  — 1000 МО, цинку оксид — 6,25 мг.

Кверцетин — біофлавоноїд, який є потужним антиоксидантом. Серед іншого демонструє імуномодулюючі, противірусні та протизапальні властивості. Кверцетин підвищує активність фагоцитів, Т- і В-лімфоцитів і продукцію антитіл, зменшуючи вираженість проявів вторинного імунодефіциту. Має потужну капіляростабілізуючу дію, що є необхідним для запобігання ускладненням ГРВІ і грипу. Важливо й те, що кверцетин має широкий спектр ефектів та високий рівень безпеки.

Варто відзначити, що кверцетин як засіб профілактики та лікування COVID-19 викликає значний інтерес. Так, EVMS Medical Group (США) майже з перших місяців пандемії рекомендує застосовувати кверцетин для профілактики та лікування при коронавірусній хворобі (Зупанець І.А. та співавт., 2021).

Цинк — важливий мікроелемент, який нормалізує противірусний та антибактеріальний імунітет. Він стимулює продукцію інтерферону-α та сприяє підвищенню його противірусної активності. Також цинк демонструє протизапальну активність та модулює функції Т-клітин, що може обмежити масштаби «цитокінового шторму». Корекція дефіциту цинку може знизити ризик розвитку бактеріальної коінфекції (Skalny A.V. et al., 2020). Встановлено, що регулярне вживання цинку знижує ризик розвитку застуди та рівень призначення антибіотиків. Крім того, вживання цинку протягом перших 24 год після появи симптомів застуди зменшує тривалість (дні) перебігу захворювання у дорослих на 33% (Singh M. et al., 2013; Hemilä H., 2017).

Вітамін D3 — один із найважливіших регуляторів імунітету. На сьогодні отримано результати численних досліджень, що вказують на антибактеріальні та противірусні ефекти вітаміну D3. Крім цього, встановлено, що вітамін D3 виявляє імуномодулюючий ефект, а також, що дуже важливо, знижує рівень сек­реції прозапальних цитокінів (Sassi F. et al., 2018). Метааналіз підтвердив, що дотації вітаміну D3 полегшують перебіг ГРВІ, спричинених вірусом грипу, та інших інфекцій респіраторного тракту у дорослих та дітей (Громова О.А. и соавт., 2020). Важливе значення корекції дефіциту вітаміну D3 для профілактики розвитку COVID-19, а також у випадку зараження коронавірусом доведено в ході багатьох досліджень (Basaran N. et al., 2021; Brenner H., 2021; DiNicolantonio J.J., O’Keefe J.H., 2021).

Вітамін С — певно, найвідоміший з мікронутрієнтів, що асоціюється з профілактикою ГРВІ. Відомо, що вітамін C інтенсивно накопичується в клітинах імунної системи і необхідний для їх функціонування, особливо фагоцитів та Т-клітин. Проведені ґрунтовні дослідження, що підтверджують доцільність вживання вітаміну С під час застуди. Так, при ГРВІ він може сприяти скороченню тривалості перебігу хвороби та зменшенню вираженості симптомів (Hemilä H., 2013).

КвертинІмуно — комплекс для зміцнення імунітету!

1 капсула КвертинІмуно містить усі 4 важливі для імунітету нутрієнти. Це значно покращує прихильність до вживання продукту, адже немає необхідності купувати та окремо приймати 4 різні монопродукти. Також це зручно, тому що рекомендовано вживати лише 1 раз на добу. Однієї упаковки КвертинІмуно (60 капсул) вистачає на 2 міс профілактики.

Комплекс підійде для дорослих та дітей старше 14 років. Курс прийому становить до 30 днів та може повторюватися.Комплекс КвертинІмуно сприяє зміцненню імунітету, відновленню захисних сил організму в період сезонних епідемій грипу та ГРВІ, нормалізації обміну речовин, покращенню загального стану та енергетичного ресурсу організму. КвертинІмуно розроблений спеціально для попередження виникнення респіраторних захворювань при сезонних спалахах, їх ускладнень та відновлення після хвороби.

Варто звернути увагу, що з лютого 2022 р. на телебаченні буде запущена реклама КвертинІмуно. Тож рекомендуємо завчасно потурбуватися про належний товарний залишок у вашій аптеці.

КвертинІмуно — формування надійного захисту в сезон застуд!

 

https://www.apteka.ua/article/624841