الرئيسية / Офіційне спростування недостовірної інформації про відчуження акцій мажоритарними акціонерами ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод»

Офіційне спростування недостовірної інформації  про відчуження акцій мажоритарними акціонерами ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод»

02.08.2021

Офіційне спростування недостовірної інформації про відчуження акцій мажоритарними акціонерами ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод»

Публічне акціонерне товариство «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ) офіційно спростовує недостовірну інформацію, поширену бульварними інтернет виданнями, щодо намірів відчуження акцій Товариства засновниками та мажоритарними акціонерами, зокрема членами сім’ї Безпалько.

Вважаємо, що це чергова інформаційна спекуляція, поєднана з гучними заявами про безвихідне становище мажоритарних акціонерів з описом їх нібито чималих проблем, зокрема ініційованих ПрАТ ФФ «Дарниця» судових тяжб, яка яскраво ілюструє методи і прийоми недобросовісної конкурентної боротьби. Продовжуючи тиражувати власно придумані байки про зловживання менеджменту та акціонерів БХФЗ, замовники (замовник) цих шедеврів видає бажане за дійсне.

 Так в ініційованій ПрАТ ФФ «Дарниця» господарській справі №910/4707/21, що розглядається  Господарським судом міста Києва, предметом розгляду є вимоги ПрАТ «ФФ «Дарниця» нібито «в інтересах» БХФЗ про стягнення з 8 нинішніх і колишніх посадових осіб БХФЗ намальованих ініціатором позову збитків у розмірі понад 190 млн грн. При цьому на початковій стадії судового розгляду вказаної господарської справи імениті представники ПрАТ ФФ «Дарниця» втішалися «блискучими», на їх думку, перспективами покарання менеджерів БХФЗ. Але жвавий старт нині перетворився на череду процедурних диверсій з боку адвокатів ПрАТ ФФ «Дарниця», які правдами та неправдами намагаються всіляко затягувати судовий розгляд справи №910/4707/21. Адже в суді врешті-решт прийдеться пояснити очевидну неузгодженість ключової позиції заявника позову про «завищення» ввізних цін БХФЗ на активні фармацевтичні інгредієнти у період з 2014-2018рр., на тлі ввізних астрономічних цін «правдоборця» акціонера, тобто ПрАТ ФФ «Дарниця», які подекуди в декілька разів перевищують ціни, що фігурують у позовній заяві! Відповідні експертні висновки з офіційними митним даними вже надано для розгляду до суду.

Попри чергові судові баталії, які вкотре організовані ПрАТ ФФ «Дарниця», фінансові показники БХФЗ за перше півріччя 2021 року істотно зросли та підтверджують стабільну прибуткову діяльність Товариства. Так, валовий дохід БХФЗ за перше півріччя 2021 року збільшився в річному порівнянні на 28%, чистий прибуток Товариства збільшився на 60%, а показник EBITDA за перше півріччя 2021 року зріс на 63%.